Обучително пътуване до Гърция

В периода 27-28 юли 2023 г. Комплекс за социални услуги „Човеколюбие” организира обучително пътуване до Гърция. С тази инициатива Комплексът приключи първото полугодие.

Участниците в събитието посетиха манастир „Св. Параскева”, където се запознаха с ежедневието на монахините и смисълът на тяхното посвещение в християнската вяра. Посетиха плаж в курортно селище Аспровалта на брега на Егейско море. 

По време на пътуването потребителите на Комплекса развиха умения за самостоятелен живот и включване в общността. Формираха и умения за почивка на море. За някои от тях морската почивка беше за пръв път – до момента не бяха ходили на море.

Наред с посещението на плажа, потребителите се разхождаха и пазаруваха. Тренираха разпределяне на личните средства и умения за работа с валута – евро. Развиха комуникативните си умения и приятелските отношения,  преживяха много положителни емоции.

През август потребителите ще работят по задачите от летни планове за самостоятелна работа, съобразени с техните житейски приоритети и потребности.